BAŞLANGIÇ VE SINIR DEĞER PROBLEMLERİNİN SERİLER YARDIMI İLE ÇÖZÜMLERİ

dc.contributor.advisorKAYA, DOĞAN
dc.contributor.authorÇİÇEK, SİRAÇ
dc.date.accessioned2019-08-13T20:48:23Z
dc.date.available2019-08-13T20:48:23Z
dc.date.issued2002
dc.departmentFÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik Anabilim Dalı
dc.descriptionBu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
dc.description.abstractYüksek Lisans Tezi BAŞLANGIÇ VE SINIR DEĞER PROBLEMLERİNİN SERİLER YARDIMI İLE ÇÖZÜMLERİ Siraç ÇİÇEK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 71 Bu çalışmada, lineer ve lineer olmayan adi diferansiyel denklemleri çözmek için nispeten yeni olan ayrıştırma metodunu uyguladık. Bu yaklaşım uygun bir diferansiyel operatörün seçimine dayandırılır, bu operatör adi veya kısmi, lineer veya lineer olmayan, belirli veya stokastik olabilir. Bu metot ayni zamanda indislemeye gerek duymaz ve sonuç olarak ta diğer bir çok yinelemeli metoda göre daha kolay uygulanabilir. Bu metot ile çözüm, terimleri kolayca hesaplanabilen bir yakınsak kuvvet serisi formunda hesaplanır. Aynı zamanda bu çalışmada, lineer ve lineer olmayan Lane-Emden denkleminin çözümü için ayrışım metodu uygun tekil başlangıç şartlan ile uygulandı. Bu yaklaşım teorik ve sayısal olarak birkaç örnek üzerinde tartışıldı. Sayısal sonuçlar, yeni metodun çok hassas ve kolayca uygulanabilir olduğunu gösterildi. ANAHTAR KELİMELER: Tekil başlangıç değer problemleri, Bessel denklemi, Lane- Emden denklemi, Taylor serileri, Frobenius serileri, Adomian ayrışım metodu, Adomian polinomları.
dc.identifier.citationÇİÇEK, S. (2002). Başlangıç ve sınır değer problemlerinin seriler yardımı ile çözümleri (Tez No. 116617) [Yüksek lisans tezi, Fırat Üniversitesi].
dc.identifier.yoktezid116617
dc.language.isotr
dc.publisherFırat Üniveristesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.snmzKA_TEZ_20260511
dc.subjectMatematik
dc.subjectMathematics
dc.titleBAŞLANGIÇ VE SINIR DEĞER PROBLEMLERİNİN SERİLER YARDIMI İLE ÇÖZÜMLERİ
dc.title.alternativeThe Solutions of the initial and boundary value problems by the series
dc.typeMaster Thesis

Dosyalar

Orijinal paket

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
İsim:
116617.pdf
Boyut:
2,67 MB
Biçim:
Adobe Portable Document Format
Açıklama: