Karakaya Baraj Gölü’nden Yakalanan Barbus grypus Heckel,1843 Balık Türünde Toplam Boy-Otolit Biyometrisi İlişkisi - Düsükcan, Mustafa; Calta, Metin (My University, 2018)
Bu çalışmada, Karakaya Baraj Gölü’nden elde edilen Barbus grypus türündetoplam balık boyu ile otolit biyometrisi arasındaki ilişkisi incelenmiştir. Bu amaçla88 adet balık örneğinin toplam boyu ile sağ ve sol otolitlerinin boyu, genişliği veağırlığı ölçülmüştür. Sağ ve sol otolit ölçümleri arasında fark istatistiksel olarakönemli bulunmadığı için bu çalışmada sadece sağ otolitler kullanılmıştır. Balıklarıntoplam boyları 388-862 mm, otolit boyları 2,32-3,96 mm, otolit genişlikleri 1,53-2,81 mm ve otolit ağırlıkları ise 4,50-13,70 mg arasında belirlenmiştir. Toplambalık boyu-otolit biyometrisi arasında pozitif yönde yüksek düzeyde bir ilişki tespitedilmiştir.
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık