Papil ödemsiz benign intrakranial hipertansiyon: Olgu sunumu - Özdemir, Hasan Hüseyin; Berilgen, M. Said; Bulut, Serpil; Karaboga, Fatih; Ataş, Eser (My University, 2011)
Benign intrakranial hipertansiyon; kafa içi yer kaplayan herhangi bir lezyon ve fokal nörolojik bulguların gözlenmediği, normal BOS içeriğiyle karakterize intrakranial basınç artışıdır. Tanı için papil ödem en önemli ipucudur. Fakat nadir olgularda papil ödem gözlenmeyebilir. 48 yaşındaki erkek hasta 6 aydır devam eden başağrısı şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Başağrısı yapılan birçok tedaviye cevap vermemişti. Hastanın nörolojik muayenesi, Kranial MR, serebral venografi normal olarak değerlendirildi ve papil ödem gözlenmedi. Yapılan tetkikler sonucunda hastada benign intrakranial hipertansiyon tespit edildi. Hastanın tedavi sonrasında baş ağrısı azaldı. Bu olgu sunumu ile başağrısı nedeni olarak papil ödemsiz intrakranial hipertansiyonun unutulmaması gerektiğini vurgulamak istedik. Başa DönÖzetGirişOlgu SunusuTartışmaKaynaklar
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Klinik Nöroloji; Nörolojik Bilimler