Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde koyunlarda görülen abort vakalarında pestivirusların rolünün araştırılması - Berber, Engın; Sozdutmaz, İbrahim (My University, 2013)
Bu çalışmada; Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde koyunlardan elde edilen abort örneklerinden pestivirüs (Border disease; BD ve bovine viral diarrhoea virus; BVDV) prevalansının antijen enzim linked immunosorbent assay (ELISA) ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Toplam 160 örneğin ELISA ile çalışılması neticesinde örneklerin 36 (%22.5)’sı pestivirüs antijen varlığı yönünden pozitif tespit edilmiştir. Sonuç olarak, pestivirüslerin Elazığ, Malatya ve Tunceli illerindeki koyunlarda abortların etiyolojisinde önemli oldukları belirlenmiştir.
Keywords: Mikrobiyoloji; Viroloji; Veterinerlik