Nsufficiency of Bone Scintigraphy in Vertebral Lesions of Langerhans Cell Histiocytosis Compared to F-18 Fluorodeoxyglucose Positron Emission Tomography/Computed Tomography and Diagnostic Computed Tomography - Koç, Zehra Pınar; Şimşek, Fikri Selçuk; Akarsu, Saadet; Balcı, Tansel Ansal; Onur, Mehmet Ruhi; Kepenek, Ferat (My University, 2015)
Langerhans hücreli histiositoz (LHH) histiyositlerle ilişkili kemiği infiltre edebilen iyi huylu bir hastalıktır. Bu hastalığın yaygınlığını gösteren en etkili metod PET/BTdir ve kemik sintigrafisi de kemik lezyonlarını gösterir. Yaygın LHH tanısı ve egzoftalmus ile takip edilen, çoklu vertebral lezyonları F-18 FDG PET/BT ve tanısal BT tetkikleri ile saptanan ancak kemik sintigrafisinde tespit edilemeyen, on yedi yaşında erkek hastayı sunmaktayız.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Nörolojik Bilimler; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme; Tıbbi Laboratuar Teknolojisi