Poliomiyelite Bağlı Kalça Abdüktör Kas Yetmezliğinde Eksternal Oblik Kas Transferi: Olgu Sunumu - Belhan, Oktay; Karakurt, Lokman (Fırat University, 2002)
Poliomiyelit enfeksiyonu sonrası kalça abdüktör kas yetmezliği veya paralizisi görülebilmektedir. Poliomiyelite bağlı kalça abdüktör kas yetmezliğinde etkili cerrahi yöntemlerden biri de kas transferleridir. Eksternal abdominal oblik kasının büyük trokantere transferi sık olarak kullanılan bir yöntemdir. Bu makalede, poliomiyelit sekeli sonucu kalça abdüktör kas yetmezliği olan ve eksternal abdominal oblik kas transferi yapılan 22 yaşındaki erkek hasta literatürler gözden geçirilerek tartışıldı.

Weakness or paralysis of hip abductor muscle may be seen following the poliomyelitis. Muscle transfer is an efficient and important surgical technique for abductor muscle weakness of hip. External oblique muscle transfer to the greater trochanter is a commonly applied tecnique. In this article, 22 years-old man with abductor weakness of hip after the poliomyelitis who had external oblique muscle transfer was discussed under the light of the literature.
External Oblique Muscle Transfer For Hip Abductor Weakness in Poliomyelitis: Case Report