Parotis bezinde bazal hücreli adenom: Olgu sunumu - Gök, Üzeyir; Sakallıoğlu, Öner; Dağlı, A. Ferda (My University, 2006)
Bazal hücreli adenom, tükrük bezlerinde sıklıkla parotis bezinde nadir rastlanan epitelyal bir tümör olup, monomorfik adenomların bir alt tipidir. Bazal hücreli adenom genellikle yaşlı insanlarda görülmektedir. Parotis lokalizasyonunda bilateral olabilir. Bu tümörlerin kesin olarak hangi hücrelerden köken aldığı bilinmemektedir. Tedavisi tümörün cerrahi eksizyonudur. Kliniğimizde sol parotis bezinde lokalize çok büyük bir (8x7x6 cm) bazal hücreli adenomu cerrahi olarak tedavi ettik. Bu tümör ile ilgili literatürü gözden geçirdik.
Keywords: Adenom; Yaşlı; Manyetik rezonans görüntüleme; Erkek; Tomografi; x-ışınlı bilgisayarlı; Parotis bezi; Biyopsi; ince-iğne; Cerrahi işlemler; operatif