1,3,3-TRİSÜBSTİTÜESİKLOBÜTAN HALKALI ALKİLDİTİYOKARBAMAT ESTERLERİ VE TİYAZOLİN-2-TİYONLARIN SENTEZİ VE TÜREVLERİ - KIRILMIŞ, CUMHUR (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ 1,3,3-TRİSÜBSTİTÜESİKLOBÜTAN HALKALI ALKİL DİTİYOKARBAMAT ESTERLERİ ve TİYAZOLİN-2- TİYONLARIN SENTEZİ ve TÜREVLERİ Cumhur KIRILMIŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa : 77 Bu çalışmada birer a-klorketon bileşiği olan 1,3-dikloraseton ve 3 -f enil- 3 -metil- l-(2-klor-l-oksietil)siklobütan elde edilmiş; primer ve sekonder aminlerin ditiyokarbamat tuzları ile etkileştirilerek 1,3,3-trisübstitüesiklobütan halkası içeren alkilditiyokarbamat esterleri ve tiyazol-2-tiyon bileşikleri sentezlenmiştir. Saflaştırma işlemleri, kristallendirme ve kromatografik yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Elde edilen heterosiklik bileşiklerin erime noktaları tayin edilmiş ve değişik türevleri hazırlanmıştır. Sentezlenen bu bileşiklerin yapıları Elementel analiz, DSC, *H-NMR (90 ve 200 MHz), 13C-NMR ve FT - İR gibi spektroskopik yöntemler kullanılarak karakterize edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Tiyazol-2-tiyon, Ditiyokarbamat, a-klorketon, Sübstitüe Siklobütan, Heterosiklik Bileşikler, Ditiyokarbamat esterleri
Synthesis of some 1,3,3-trisubstituecyclobutane substitued alkyldithiocarbamate esthers and thiazoline-2-thions
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry