Ekonomik Yapı ve Suç: Bazı Araştırma Bulguları Üzerine Genel Bir Değerlendirme - Kızmaz, Zahir (My University, 2003)
Suç araştırmaları, günümüz sosyal bilim çalışmaları içerisinde önemli konular arasında yer almaktadır. Bu nedenle, özellikle gelişmiş ülkelerde suç araştırmaları ile ilgili zengin bir literatür oluşmuştur. Ülkemizde ise, suç ve suçluluk ile ilgili araştırmaların sayısı oldukça sınırlıdır. Bu araştırmanın amacını, gelişmiş ülkelerde ekonomik yapı ve suç ilişkisi üzerine gerçekleştirilmiş bazı araştırmaların ortaya koyduğu bulguların sunulması ve bu bulgular üzerine genel bir değerlendirmenin yapılması oluşturmaktadır. Kısaca bu araştırma, ekonomik faktörleri çözümleme konusu yapan bazı çalışmaların ortaya koyduğu bulgulardan hareketle, ekonomik yapı - suç ilişkisini saptamaya yöneliktir. Burada ekonomik faktörlerden; işsizlik, yoksulluk ve görece yoksunluk unsurları ele alınmıştır.
Keywords: Kriminoloji ve Ceza Bilimi; İktisat