Torakopagus Yapışık İkizlerin Antenatal Tanısı: Olgu Sunumu - Kavak, Salih Burçin; Kavak, Ebru Celik; Aslan, Melike; Can, Behzat; Arat, Özgür; Kaplan, Selçuk; Kılıçarslan, Ahmet (My University, 2016)
Yapışık ikiz gebelik, monozigotik ikiz gebeliğin kompleks bir formudur. Prevalansı, 50.000 ile 100.000 canlı doğumda bir izlenir. En sık rastlanan şekli Torakopagus olarak adlandırılan, ventral birleşmenin olduğu ve kalbi içeren tipidir. Erken prenatal tanı ve değerlendirme yapılması, ailenin bilgilendirilmesi ve gebeliğin akıbeti konusunda karar vermesine olanak sağlar. Bu yazıda oldukça nadir görülen ve tek bir kalbe sahip Torakopagus olgusunu sunuyoruz
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp