Papağan (Agapornis personata) ve muhabbet kuşlarında (Meleopsittacus undulatus) os hyoideum üzerinde karşılaştırmalı makro-anatomik incelemeler - Özkan, Zait Ender (My University, 2002)
Bu çalışmada Psittacidae familyasında yer alan papağan ve muhabbet kuşlarının os hyoideum'iarı arasındaki önemli farklılıklar basihyoideum ve os entoglossum üzerinde görüldü. Papağanlarda basihyoideum üzerinde yer alan 2 adet processus ört. 3.6 mm uzunlukta ve uçları birleşmemiş durumda iken muhabbet kuşlarında kenar uzunlukları ört. 3.8 mm olan üçgen şeklinde birleşmişti.Papağan ve muhabbet kuşlarında çift olarak bulunan os entoglossum'ların lateral'e yönelmiş yüzleri derin birer fossa oluşturmuştu.
Keywords: Karşılaştırmalar; hayvan anatomisi; papağan; muhabbet kuşu