İNGİLTERE 1648-1763 - AŞAN, AHMET MELİH (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bu yüksek lisans tezi; 1648-1763 yılları arasında Britanya adaları tarihini ele almaktadır. Britanya Adaları Tarihini genel olarak ele alan çalışma, Britanya Adaları Tarihine genel bir perspektif sunma amacını taşımaktadır. Britanya Adaları coğrafyası, İlk halkları, Cermen Göçleri, Norman İstilası gibi Britanya tarihinin önemli gelişmelerinin yanı sıra İngiliz Hanedanları detaylı bir biçimde ele alınmıştır. Otuz Yıl Savaşları ve İngiliz İç Savaşı'ndan başlayarak Yedi Yıl Savaşları'na kadar Britanya Adaları Tarihi ve Avrupa Tarihine yönelik bir bakış açısı sunmaktadır.Anahtar Kelimeler: Britanya Adaları, Britanya Halkları, İngiltere İç Savaşı, Otuz Yıl Savaşı, Westfalya Barışı, Yedi Yıl Savaşları

This master thesis examines the history of British Isles between the years of 1648 and 1763. The thesis dealing with British history in general terms has the goal of presenting a general perspective into British Isles. Besides significant occasions such as British geography, first nations, German migrations and Norman invasion, it also presents the British Thrones in a detailed way. Starting from 30 Years War and British Civil War till 7 Years War, it absorbs a general view of the history of British Isles and Europe.Keywords: British Isles, Folks of British Isles, Civil War, Thirty Years War, Peace of Westphalia, Seven Years War.
England 1648-1763
Keywords: Tarih