Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illerin hava şartları ve rüzgar gücünün modellenmesi - Akpınar, Kavak Ebru; Biçer, Yaşar; Erdoğan, Beytullah (My University, 2005)
Bu çalışmada, Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Erzincan, Kars, Van illerindeki sıcaklık, nem, rüzgar hızı, basınç gibi hava şartları ve rüzgar gücü 10 yıllık bir periyotta (1994-2003) incelendi ve modelleme yapıldı. Hava şartlarının modellenmesinde lineer regresyon analizi kullanıldı.Yıllık ortalama rüzgar gücü üzerinde sıcaklık, relatifnem ve basıncın etkisi non-lineer regresyon metodu kullanılarak araştırıldı. Geliştirilen modellerin hava şartlan ve hava şartlarının çevre ve enerji üzerindeki etkileri ile ilgili herhangi bir çalışmada kullanılabileceği görüldü.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Meteoroloji ve Atmosferik Bilimler