İHTİMAL DAĞILIMLARI VE ARALARINDAKİ İLİŞKİLER - IŞIK, MAHMUT (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi İHTİMAL DA?ILIMLARI VE ARALARINDAKİ İLİŞKİLER Mahmut IŞIK Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 1995, Sagfa: 81 Bu çalışma, beş bolüm olarak düzenlenmiştir. İlk bölümde; konunun daha iyi anlaşılabilmesi için temel kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde; kesikli dağılımların karakteristik özellikleri verilmiştir. Üçüncü bölümde; sürekli dağılımların karakteristik özellikleri verilmiştir. Dördüncü bölümde; Ki -kare, t ve F dağılımları özetlenmiştir. Beşinci bölümde; kesikli dağılımlar arasındaki ilişkiler, sürekli dağılımlar arasındaki ilişkiler ve bütün bu dağılımlar arasındaki ilişkiler verilmiştir. Bu çalışma üç sema ile sonuçlanmıştır. Anahtar Kelimeler ve Değimler: Kesikli ihtimal dağılımı, sürekli ihtimal dağılımı ve dağılımlar arasındaki ilişki.

SUMMARY Master Thesis THE PROBABILITY DISTRIBUTIONS AND THE RELATIONS AMONG THEM Mahmut IŞIK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciencies Department of Mathematic 1995, Page: 81 This study is composed of five chapters. In the first chapter; fundamental concepts are discussed to clarify study. In the second chapter; the characteristic properties of the discrete distributions are given. In the third chapter; the characteristic properties of the continuous distributions are given. In the forth chapter; the chi square, t and F distributions are summarized. In the fifth chapter; the relations among the discrete distributions, the relations among the continuous distributions and the relations among all of these bution are given. The study was concluded in three schemes. Keg Words and Phrases : The discrete distributions, the continuous distributions and relations among the distributions.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics