ENJEKSİYON YÖNTEMİYLE ÜRETİLEN GRANÜLE YAPILI FERROKROM CÜRUFU KATKILI BETONLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI - ERŞİMŞEK, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çalışmada, enjeksiyon yöntemiyle üretilmiş granüle ferrokrom cürufu katkılıbetonların fiziksel özellikleri basınç dayanımı, Los Angeles ağırlık kaybı ve donma-çözülmedeneyleri yapılarak araştırılmıştır.Betonlarda 0-4 mm agrega malzemesi olarak granüle ferrokrom cürufu kullanılmıştır. 4-19 mm agrega olarak normal agrega kullanılmıştır. Betonlarda granüle ferrokrom karışım oranı%10, %20 ve %30'dur.Deneylerde elde edilen sonuçlara göre granüle ferrokrom cürufu katkı oranı arttıkçabetonlarda basınç dayanımı, aşınma ve donma-çözülmeye karşı dayanımlarda bir artış eldeedilmektedir.Anahtar Kelimeler : Enjeksiyon, Basınç dayanımı, Donma-çözülme, Aşınma kaybı.

In this study, physical properties of concrete which is contoining granular ferrokromslag which is produced by using the method of injection are researched by doing experiments ofpressure resistance, Los Angeles weight loss (abrasion loss) and freezing-thawing.In the concrete granular ferrokrom slag ıs used as 0-4 mm aggregate material. Normalaggregate is used as 4-19 mm. The mix ratio of granular ferrokrom in concrete is %10, %20 and%30.According to the results of experiments, while granular ferrokrom slag addition ratioincreases, it is abtained an increase in pressure resistance in concrete and resistances againstabrasion and freezing-thowing.Key Words : Injection, Pressure resistance, Freezing-thow and Abrasion loss.
The research of physical properties of concrete which is containing granular ferrokrom slag which is produced by using the method of injection
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Mühendislik Bilimleri