TÜRKÇE KUR'AN-i KERiM MEALLERiNDE HEDEF DiLiN ÖNEMi - Arslan, Gıyasettin (Fırat University, 2003)
Kur 'an, ilahi bir kitap/Ir. Bu yii:den o hem mana, hem de laf=ı itibariyle sağlam ve eksiksi=dir. Ancak omm tefsir, terceme ve mealieri için de aym şeyi söyleyemeyi=. Çünkü onun tefsir, terceme ve mealieri beşeridir; çoğu =aman da onlar, eksik ve hatalı olabilmektedir. Bu anlamda sık sık tekrar edilen hatalarm başmda anlam belirsdiği, bilinen kelimelerin terk edilmesi, harffonksiyonlarının dikkate alınmaması, Arqpça ifadelerin hedef dile olduğu gibi aktarı{ması, konteksin dikkate alınmaması, garip ve tuhaf kelimelerin kullanılması gibi faktörler gelmektedir. Bu çalışma, adı geçen tercilme hatalarma dikkat çekmek amacındadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları