TİTANYUM DİOKSİT BAZLI NANOAKIŞKAN ÜRETİMİ VE TERMAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ - TAŞ, PINAR (Fırat Üniveristesi, 2019)
Bu tez çalışmasında titanyum esaslı nanoakışkanların üretimi yapıldı. Yapılan çalışmalardan farklı olarak titanyum oksit esaslı kompozit nanoakışkan üretimi yapıldı. Nanokompozitler, TiO2 matris alınarak, CuO ve ZnO oksit malzemelerle farklı oranlarda üretilmiştir. Üretilen bu kompozit nanoakışkanların termal özellikleri saf su ile karşılaştırıldı. Deneysel sonuçlara bakıldığında hazırlanan nanoakışkanların saf suya göre daha iyi özelliklere sahip olduğu görülmüştür. Üretim şartlarına bağlı olarak ısı transfer özelliklerinin arttığı deney sonucunda görülmüştür.

In this thesis, titanium based nanofluids were produced. Unlike the studies, titanium oxide based composite nono-fluids were produced. Nanocomposites were produced byusing TiO2 matrix and CuO and ZnO oxide materials in different ratios. The thermal properties of these composite nanofluids were compared with pure water. When the experimental results were examined, it was seenth at the prepared nanofluids had beter properties than pure water. It was observed that heat transfer properties increased depending on the production conditions.
Determination of titanium dioxide based nanofluid production and determination of thermal properties
Keywords: Makine Mühendisliği