DALGACIK DÖNÜŞÜMÜ İLE EN DÜŞÜK ANLAMLI BİT FİLİGRAN EKLEME YÖNTEMLERİNİN KAYNAŞTIRILMASI - Kaya, Mustafa; Güldemir, Hanifi (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada yaygın kullanılan resim dosyalarına filigran ekleme yöntemlerinden EDB (En Düşük Anlamlı Bit) ve ADD (Ayrık Dalgacık Dönüşüm) katsayıları kullanılarak kaynaşık bir filigran ekleme yöntemi öneril-miştir. Mevcut yöntemlerin farklı avantajlarından faydalanılarak sağlamlık, sinyal gürültü oranı ve çalışma zamanı performans ölçütlerinin daha da iyileştirilmesine çalışılmıştır. Bu amaçla en düşük hesaplama zama-nına sahip EDB yöntemi ile bozucu etkenlere karşı sağlamlığı arttıran ADD katsayıları yöntemi bir arada kullanılmıştır.