KESİKLİ TESADÜFÜ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSTİKLERİNİN SİSTEMATİK MOMENTLERİ. - YALÇIN, HİDAYET (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu tez, dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin olasılık ve dağılım fonksiyonları incelenmiştir.Üçüncü bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin beklenen değer, varyans ve kovaryansı elde edilmiştir.Son bölümde, kesikli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin momentleriyle ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

This thesis consists of four chapters.In the first chapter, the fundamental definitions and theorems are given.In the second chapter, the probability and distribution functions of order statistics of independent and nonidentically distributed discrete random variables are examined.In the third chapter, the expected value, variance and covariance of order statistics of independent and nonidentically distributed discrete random variables are obtained.In the last chapter, the some results related to the moments of order statistics of discrete random variables are given.
Systematic moments of order statistics of discrete random variables
Keywords: Matematik