Mesleki ve Teknik Ortaöğretimde Yapılan Öğretim Planlarının Değerlendirilmesi - Akpinar, Burhan; Özer, Bayram (My University, 2006)
Bu araştırma, mesleki ve teknik ortaöğretimde öğretmenlerin hazırladığı yıllık ve günlük planlara yönelik okul müdürü ve öğretmen görüşlerini belirlemeyi amaçlamaktadır. Toplam elli altı okul müdürü ve çeşitli branşlardan 558 öğretmen üzerinde yürütülen bu araştırmada veriler, açık ve kapalı uçlu sorulardan oluşan anketlerle elde edilmiştir. Araştırma bulguları, bu okullarda görev yapan okul müdürü ve öğretmenlerin, öğretim planlarını çok önemli gördüklerini ve bu planların öğrenci merkezli olarak hazırlanması gerektiği görüşünde olduklarını göstermiştir. Planlama konusunda öğretmenlerin kendilerini yeterli bulmalarına rağmen, müdürlerin öğretmenleri bu konuda yetersiz gördüğü belirlenmiştir. Her iki grubun da öğretim planlarını öğretmenin temel sorumluluğu olarak gördüğü ve planlamanın öğretmen performansını arttırdığı görüşünde oldukları, araştırmada elde edilen diğer bir bulgudur. Ayrıca, planlama sürecinde programların yoğunluğu, bilgi eksikliği ve kaynak yetersizliği ile öğrencileri tanıma konularında sorunlar yaşandığı anlaşılmaktadır
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları