Görgüşan Çayı ve Geban Deresi (Elazığ-Türkiye) zooplanktonu - İpek, Necla; Saler, Serap (My University, 2012)
Görgüşan Çayı ve Geban Deresi zooplankton faunasının tespiti ve mevsimsel dağılımlarının saptanması amacı ile zooplankton örnekleri Kasım 2010 – Ekim 2011 tarihleri arasında iki bölgeden 3’er istasyondan aylık olarak alınmıştır. Çalışma sonucunda Rotifera’ya ait 23 tür, Cladocera’ya ait 7 tür ve Copepoda’ya ait 2 tür bulunmuştur. Ayrıca bazı fiziksel ve kimyasal parametreler (pH, çözünmüş oksijen, sıcaklık) belirlenmiş olup, bunların zooplankton yaşamı için uygun değerler içinde oldukları tespit edilmiştir.
Keywords: Türkiye; tür zenginliği; tür çeşitliliği; zooplankton; su sıcaklığı; pH; fiziksel özellikler; Elazığ; akarsular; kimyasal özellikler; mevsime bağlılık; çözünmüş oksijen; hidrojen iyonu