MOBİL CİHAZLAR İÇİN BİR EĞİTİM PLATFORMUNUN TASARLANMASI VE ANALİZİ - DEMİR, FAHRETTİN BURAK (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu tez eğitim bilimlerinin önemli bir alt kolu olan mobil eğitim sistemleri ile ilgilidir. Tezin amacı, öğrencilerin, öğretmenlerin veya diğer kullanıcıların, web veya mobil sistemlerde, işletim sistemi farketmeksizin bilgiye ve sınavlara erişimini kolaylaştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda güncel mobil işletim sistemleri ve mobil eğitim sistemlerinde kullanılan yöntemler ayrıntılı bir biçimde incelenmiş ve yaygın olarak kullanılan işletim sistemlerinde (iOS, Android, Windows Phone), web ile ortak çalışabilen bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Uygulamanın eğitim kriterlerine göre test edilebilmesi amacıyla öğrencilerin başarı düzeyleri üzerindeki anlamlı değişiklikler incelenmiş, öğrencilerin uygulama ve mobil öğrenme hakkındaki görüş ve düşüncelerine yer verilmiştir.

This thesis is related to mobile learning systems which an important sub-branch of educational science. the aim of the thesis is students, teachers or other users have a facilitate to access the information and examinations in web or mobile systems without operating system preference . For this purpose, the current mobile operating systems and mobile training systems have been examined used methods in detail and an application which works in partnership with the web has been implemented in widely used operating systems (iOS, Android, Windows Phone). Students achievement level are examined significant changes in order to be tested applications according to the criteria of training and students thoughts and opinions about applications and mobile learning have an important place in this thesis.
The design of a training platform for mobile devic
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol