BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÖRGÜTSEL İLETİŞİM KAYNAKLI SORUNLARIN İNCELENMESİ: ELAZIĞ VE MALATYA İLLERİNDE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA - Demır, Ozcan; Sezgin, Eray Ekin (My University, 2017)
Kurumsal kültürün yerleştirilmesi, kurumun örgütsel strateji ve amaçlarının gerçekleşme koşulu hiçşüphesiz kurumun iyi işleyen bir örgütsel iletişim kanalına sahip olmasından geçmektedir. Kurumun verimlive karlı çalışmasında da bu unsur önemli bir yere sahip olmaktadır. Bankacılık sektörü, iş yoğunluğu, stresi,personelin statüsü ve kariyer gelişim süreçleri açısından hizmet sektöründe önemli bir konuma sahipbulunmaktadır.Çalışmamızda, bankacılık sektöründe yöneticiler ile işgörenler arasındaki örgütsel iletişimin boyutlarıincelenmeye çalışılmıştır. İşgörenler; kararlara katılmayı, işle ilgili fikirlerinin alınmasını önemli görmüşolup, takım çalışma ruhunun oluşumunda iletişim faktörlerinin önemi ortaya konulmuştur. Sağlıklı birçalışma ortamının tesisi, hoşgörü ve adalete uygun yaklaşımlar işgörenlerin örgütsel iletişimine yön verenunsurlar olarak tespit edilmiştir. Çıkan sonuçlar, katılımcıların yönetici ve diğer banka çalışanları arasındakiiletişim sorunlarının değerlendirmesinde cinsiyet, bankadaki çalışma süresi, eğitim düzeyi ve iletişim ile ilgilieğitim alma durumlarının çok fazla farklılık göstermemesine rağmen, yaş, statü, meslek durumlarındafarklılıklar ortaya çıktığı görülmektedir.
Keywords: İletişim; İşletme