Dev Splenik Arter Anevrizmasi: BT Bulguları - Koç, Mustafa; Serhatlıoğlu, Selami (My University, 2017)
İç organ arter anevrizmaları nadir olmakla birlikte, sıklıkla yaşamı tehdit eden acil bulgularla ortaya çıktıklarından önemlidirler. Kadın cinsiyet, ateroskleroz, travma, infeksiyonlar sebep ve predispozan faktörlerdir. Splenik arter anevrizmaları, iç organ arter anevrizmaları arasında sıklıkla gözükebilmekle birlikte, 3 cm den büyük anevrizmalar nadirdir. Biz bu yazıda, 60 yaşında kadın hastada, 8x10 cm boyutta, insidental saptanan, dev splenik arter anevrizmasının bilgisayarlı tomografi bulgularını sunduk.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji