Kağızman’da internet altyapı durumu ve bilgisayar kullanım değerlerinin araştırılması - Oğul, Ramazan; Tamer, İzzet; Kılıç, İrfan (My University, 2012)
Eğitim ve öğretim, insanlığın var olduğu andan itibaren başlamıştır. Ebeveynlerin çocuklarına beslenmelerini, savunmalarını, savaşmalarını vb. bilgileri öğretmesi başlıca örnekler arasına girebilmektedir. Daha sonrasındaki eğitim hayatı boyunca çocuklarımız sınıflarda, laboratuarlarda ve özel hazırlanmış bilgisayar destekli sınıflarda eğitim görmektedirler. Kamu ve özel sektörde gerçekleştirilen tüm işlemlerde günümüzde bilgisayarlar kullanılmaktadır. İşlemlerin güvenli ve hızlı bir şekilde iletilmesi, bilgi iletişim vasıtalarıyla gerçekleştirilmektedir. Burada iletişim hızı ve güvenlik ön plandadır. Bilgisayar kullanımının ve iletişim hızının yüksek olması iş hayatını doğrudan etkileyen bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem eğitimde hem de kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde yoğunlukla bilgisayar kullanımı gerçekleştirilmektedir. Bu yoğun bilgisayar kullanımı ile internet bağlantısı doğru orantılı olarak kullanılmalıdır. İnternet ortamının verimli kullanılması ile daha çok kullanıcı aynı hat üzerinden internete bağlanabilecektir. Bu çalışmada; Kağızman’da mevcut bulunan İnternet altyapısı incelenerek ilçe kurum ve kuruluşları ile halkı için yeterli düzeyde bağlantı hızı olup olmadığı araştırılacaktır. Port değerleri alınacak; ilçeye yeterli miktarda port bilgisi olup olmadığı araştırılacaktır. Bilgisayarın eğitim hayatına bu denli girdiği bir ortamda ilçede bilgisayar kullanım değerleri alınarak araştırılacak ve bu doğrultuda altyapı incelenerek, olası eksiklikler anlatılacak ve bu eksikliklerin nasıl giderilebileceği konusunda fikirler sunulacaktır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: İnternet altyapısı; Bilgisayar kullanımı