KEBAN İLÇESİ VE ELAZIĞ ŞEHİR KANALİZASYONUNUN KEBAN BARAJ GÖLÜNE DÖKÜLDÜĞÜ KESİMLERDEKİ ALGLERİN MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ - ÇETİN, AHMET KADRİ (Fırat Üniveristesi, 1993)
I ÖZET Doktora Tezi KEBAN İLÇESİ VE ELAZI? ŞEHİR KANALİZASYONUNUN KEBAN BARAJ GÖLÜNE DÖKÜLDÜ?Ü KESİMLERDEKİ ALGLERİN MEVSİMSEL DE?İŞİMLERİ Ahmet Kadri ÇETİN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilin) Dalı 1 993, Sagfa: 1 07 Bu araştı rmada, Keban Baraj Gölü'nün İçme ve Keban bölgelerinde yayılım gösteren planktonik ve alglerin mevsimsel değişimleri Ocak 1991-Aralık 1992 tarihleri arasında incelenmiştir. Her iki bölgedeki fitoplankton ve berttik alg florası büyük ölçüde aym alg divizyolanna (Bacillariophyta, Chlorophyta, Chrysophyta, Cyanophyta, Dinophyta ve Euglenophyta) ait taksonlardan ibaret olmuş ve bentik alg florası fitoplanktona oranla daha önemli bulunmuştur. Bacillariophyta tem fitoplankton hem de bentik alf florası içerisinde en önemli alg grubudur. Sentrik diyatomeler bütün algler arasında bulunuş sıklıkları ve birey sayıları bakımından fitoplankton içinde ve sedimanlar üzerinde en dikkat çekici algler olmuşlardır. Bu çalışmada kaydedilen türler gölün özellikle İçme bölgesinin ötrofik karekterde olduğunu orisija koymuştur. ANAHTAR KELİMELER : Fitoplarfkton, Bentik, Alg Florası, Keban Baraj Gölü.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology