Mondros Mütarekesi Sonrası Ermeni-Rum Yunan İşbirliği - Çakmak, Zafer (My University, 2006)
30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Mütarekesi sonrasında Osmanlı Devleti'nin topraklarının paylaşılması konusunda Ermeni-Rum-Yunan işbirliği ortaya çıkmıştır. Bu işbirliği çerçevesinde Ermeni ve Rum patrikhaneleri birlikte hareket etmişlerdir. Ayrıca Paris Konferansı'nda Yunan Başbakanı Venizelos ile Ermeni Milli Komitesi Başkanı Bogos Nubar Paşa taleplerini gündeme- getirdikleri zaman birbirilerine destek vermişlerdir. Ermeni-Rum-Yunan işbirliği daha sonraki yıllarda da değişik platformlarda devam etmiştir.
Keywords: Tarih