HOCA ABDÜLKERiM EFENDi'NiN HAYATI VE ESERLERi - Ülger, Mustafa (Fırat University, 2009)
Abdiiikerim Efendi, 19. yilzyılda yaşamış bir Ti.irk aliınidir. Medrese tahsilini bitirdikten · sonra, Fen Bilimleri alanında araştırma yapmak üzere Avrupa 'ya gönderilmiştir. İstanbul'a geri döndüğünde eğitim ve öğretim sahasında çeşitli görevlere atanmıştır. Bir yandan da verdiği derslerle birçok öğrencinin yetişmesini sağlamıştır. Ayrıca çoğu Felsefe ve Mantık olma.k üzere, CoğrafYa ve Dil Bilgisi gibi farklı konufurda eser kalerne almıştır. Eserlerinin bir kısmını Arapça, bir kısmını da Türkçe yazmıştır. Uzun ve verimli bir hayat süren Abdülk
Moslem Religious Clerk Abdülkerim Efendi, His Life and Works
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları