İş-Ev Etkileşiminin İş Koşulları ile İlişkisi: Postacılık Hizmetinde Bir Çalışma - Kaya, Esma Ülkü (My University, 2008)
İşgörenlerin fiziksel ve psikolojik sağlığını etkilemesi dolayısıyla, stres günümüzde işgörenlerin yaşadıkları en önemli sorunlardan biri olarak görülmektedir. Stres, işgörenlerin ortam (çevresel) koşullarındaki değişimlerle tetiklenmektedir. Bireylerin tecrübe edindikleri işyerindeki şartlarla ilgili gelişmeler, olumlu ve olumsuz yönelimli iş-ev ve ev-iş çatışması yaşamalarına neden olmaktadır. Yani iş koşulları bireylerin hem işte hem de evde oynadıkları rolleri olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle iş koşullarının (iş karmaşıklığı, iş talepleri, iş kontrolü) bir işgörenin davranışı üzerindeki etkisi ihmal edilemez. Bu çalışmanın amacı iş koşulları ile iş-ev çatışması arasındaki ilişkiyi test edebilmektir. Çalışma bu amaçla Elazığ ilindeki PTT'de (T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) çalışanlara uygulanmıştır (N=188).
Keywords: Sosyal Çalışma; İşletme