PİYASA DENGESİ ÜZERİNE KESİRLİ MERTEBEDEN MATEMATİKSEL MODELLEMELER - YILDIRIM, SERPİL (Fırat Üniveristesi, 2023)
Bu tezde, ele aldığımız ekonomik matematiksel modellemelerin Caputo, Caputo Fabrizio (CFC) ve Genelleştirilmiş Mittag-Leffler, Atangana Baleanu (ABC) gibi kesirli mertebeden türevler yardımıyla analiz edilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu çerçevede tezimiz beş bölümden oluşmaktadır. Birinci ve ikinci bölümde tezde gerekli temel bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde lokal ve lokal olmayan türevler arasındaki farklar, dördüncü bölümde Caputo, CFC, ABC, Genelleştirilmiş ABC gibi kesirli türevlerin klasik durumda piyasa dengesine ilişkin ekonomik modelleri incelenmiştir. Son bölümde sonuçların genel değerlendirmesi şekiller ile sunulmuştur.

In this thesis, It is aimed to analyze the economic mathematical models we have discussed with the help of fractional derivatives such as Caputo, Caputo Fabrizio (CFC), Caputo and Generalized Mittag-Leffler, Atangana Baleanu (ABC) and evaluate the results. In this context, our thesis consists of five main parts. In the first and second parts, necessary fundamental concepts are given in the thesis. The differences between local and non-local derivatives, and in the third part, the economic models of fractional derivatives such as Caputo, CFC, ABC, Generalized ABC in the classical case of market equilibrium are examined. In the last chapter, the general evaluation of the results is presented with figures.
Fractional order economic mathematical models
Keywords: Matematik