TEFSİR ÇALIŞMALARINDA "KONULU TEFSiR"iN öNEMi - Arslan, Gıyasettin (Fırat University, 1997)
ülkemizde konulu tefsir, bütünsel tefsir ve tevhidi tefsir olarak bilinen bu metod Arap ülkelerinde "Tefsir el- Mevdui " tabiri ile ifade edilmektedir. Bu çalışma, günümüz şartlarına en uygun bir tefsir metodunun ne tarzda olması gerektiği sorusuna da bir parça cevap verebilmek amacım taşımaktadır. Zamanın değişmesiyle bazı anlayış ve bükümlerin de değişeceği, her asrın kendine göre bir zihni, felsefi, bilimsel gelişmesi ve değerler sistemi olacağı hemen hemen herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu nedenle Kur'an'nın yeniden yorumlanması bu kabullerden habersiz kalınarak yapılamaz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları