RETRO PAZARLAMA UYGULAMALARINA TÜKETİCİ TEPKİLERİNİN NÖROPAZARLAMA İLE İNCELENMESİ - UĞUR, EBUBEKİR (Fırat Üniveristesi, 2018)
Geçmişe, eskiye dönüş manasını taşıyan retro kavramı günümüzde maziye duyulan özlem duygusuyla beraber pazarlama alanında da kullanılmaya başlanmıştır. Geçmişte mevcut olan bir markanın, ürünün veya maziyi hatırlatacak sembol ya da bir uygulamanın günümüz şartlarına uyarlanarak yeniden kullanıma sunulması olarak açıklayabileceğimiz retro pazarlama; marka ile müşterileri arasında geçmişten beri var olan bağdan yararlanarak sempati oluşturulması adına oldukça önemlidir. Bu çalışmada; Retro pazarlama ürünlerine ve reklamlarına tüketici tepkilerini tespit etmek amacıyla nöropazarlama yöntem ve tekniklerinden EEG Analiz Yöntemi kullanılarak girişimsel olmayan deneysel bir araştırma yapılmıştır. Retro Pazarlama anlayışına yönelik olarak yapılan reklamlardaki mesajlara tüketicilerin nasıl tepki verdikleri ve tüketicinin bilinçaltındaki düşünceleri belirlenmeye çalışılmıştır.

The concept of retro, which carries the meaning of return to the past and to the past, has begun to be used in the field of marketing together with the feeling of longing for today. retro marketing, which we can describe as a reminiscent of a past product, product or pastime, or a re-use of an application adapted to today's conditions; creating a sympathy between the brand and the customers by using the existing link It is very important for its name. In this study; n order to detect consumer reactions to retro marketing products and advertisements, non-invasive experimental research was carried out using the EEG Analysis Method from neuropsargy methods and techniques. Retro Marketing Attempts have been made to determine how the consumers react to the messages in the advertisements and the subconscious thoughts of the consumer.
Investigation of reaction consumers with neuromarketing to retro marketing applications
Keywords: İşletme; Reklamcılık