Simetrik I ve Q Kanalı Sinyalleri Kullanılarak Yeni Bir MSK Mimarisinin Tasarımı - Sönmez, Mehmet Emin; Akbal, Ayhan (My University, 2016)
Yüksek spektrum verimliliğinden dolayı MSK (Minimum Shift Keying: Minimum Kaydırmalı Anahtarlama) tekniği birçok haberleşme alanında tercih edilen modülasyon tekniklerinden birisi olmuştur. Dolayısıyla bu tekniğin donanımsal uygulamalarında kaynak kullanımının düşürülmesi oldukça önemlidir. Yapılan çalışmada MSK modülasyon tekniği için RAM bit kullanımının düşürülmesine yönelik bir çalışma gerçekleştirilmiştir. RAM bit kullanımı geleneksel MSK modülasyon tekniğine göre yaklaşık olarak %83 oranında düşürülmüştür. Ayrıca yapılan çalışma Altera DE-0 Nano kart üzerinde uygulanarak gerçek zamanlı deneysel sonuçlar elde edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri; Donanım ve Mimari