DESIGN AND IMPLEMENTATION OF THE MOBILE FIRE ALARM SYSTEM USING WIRELESS SENSOR NETWORKS - MUHEDEN, KARWAN MUHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2017)
Ev veya endüstri yerlerinin sensörler vasıtasıyla gözetlenmesi ve tahmin yoluyla sorunların önlenmesi bu alanların güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. Bu tez, yeni tasarım yöntemleri oluşturarak kablosuz algılayıcı ağı (KAA) tekniklerini nasıl artıracağını ve düşük maliyetli endüstriyel ve ev güvenlik sistemlerini nasıl geliştirdiğini göstermektedir. Sisteme doğru çözümleri garanti etmek ve sunmak için, bu çalışmada sadece sıcaklık ve nem sensörlerinin yanı sıra alev ve gaz sensörleri kullanılmıştır. Basit donanım devresinin tasarımı, her kullanıcının bu kablosuz ev güvenlik sisteminden faydalanmasını sağlar. Sisteme ilişkin kullanıcıları bilgilendirme yöntemi olarak bir bildirim (uyarı) kullanılmıştır. Kurulan Arduino cihazı, Android Studio ile programlanan algılayıcılardan gelen gaz, alev, sıcaklık ve nem sinyallerini alır. Olası bir yangının oluşmasını önceden izlemek için, toplanan verilerin kontrol seviyeleri ile önceden belirlenmiş bir eşiği aştığını tespit ettiğinde, WIFI ağı ile iletişim sağlanıp uyarı alarm mesajını mobil kullanıcılara gönderilmektedir

The surveillance of home or industrial places through sensors and the prevention of problems via prediction are of vital importance for the safety of these areas. This Thesis shows how to increase wireless sensor network (WSN) techniques by composing new design methods and improved a low-cost industrial and home safety systems. So as to guarantee and present accurate solutions to the system, not only temperature and humidity sensors but also flame and gas sensors were used in this study. The design of simple hardware circuit allows every user to utilize this wireless home safety system. A notification was used as a method of informing users related to system. The installed Arduino device which was programmed with Android Studio takes received gas, flame, the temperature, and humidity signals from the sensors. In order to pre-monitor the capability of occurrence of a fire, when it detects that the collected data with control levels exceed a predefined threshold it will enable the communication with WIFI network and send the notification alarm message to the mobile users.
Kablosuz sensör ağları kullanılarak mobil yangın alarm sisteminin tasarımı ve gerçekleştirilmesi
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol