KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELERDE E-TİCARET UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLARIN BELİRLENMESİ: ELAZIĞ ÖRNEĞİ - ÇEÇEN, UFUK (Fırat Üniveristesi, 2016)
Teknoloji ve bilgi çağının yeni ve gelişen kavramlarından birisi olan elektronik ticaret internetin yaygınlaşması ile hızlı bir gelişme sürecine girmiştir. İnternetin hayatımızın her alanına girmesiyle günümüzde elektronik ticaret önem kazanmıştır. Bu doğrultuda işletmeler, internet altyapılarına ve donanımlı insan gücüne yatırımlar yapmaktadırlar. İşletmelerin bu yatırımları internet ekonomisi diye yeni bir kavram ortaya çıkarmış ve günümüzde önemli bir pazar payına ulaşmıştır. Günden güne dijitalleşen dünyamızda işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri bu yeni oluşuma hızlı adapte olmalarına bağlıdır. Dijital ekonomideki yüksek rakamlarda bunu teyit etmektedir. Çalışmanın amacı, Elazığ ili sınırlarında bulunan KOBİ'lerin elektronik ticaret kullanım durumlarını ve kullanım sırasındaki sorunlarını tespit etmektir. Bu çalışmayla e-ticaretin KOBİ'lere ticari olarak sağladığı marjinal faydalar ve karşılaştıkları zorlukların da tespiti ortaya konulmaktadır. Bu çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Elektronik Ticaret kavramı açıklanmaktadır. İkinci bölümde Elektronik Ticaretin temel özellikleri, işletmelere ve müşterilerine sağladıkları faydalar, avantaj ve dezavantajlar ile e-ticaretin dünyadaki ve Türkiye'deki yeri açıklanmaktadır. Son bölümde ise, Elazığ ili sınırlarındaki Küçük ve Orta Boy işletmelerin elektronik ticaret kullanım durumu sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerini araştırmak amaçlı anket çalışması ve sonuçlarına yer verilmiştir. Anahtar Kelimeler: E-Ticaret, KOBİ, Yeni Ekonomi, Elektronik Veri.

Electronic trade is one of the new concepts of technology and information age. With the Proliferation of internet, electronic trade entered into a faster process of development. As the internet became a part of our lives, electronic trade gained importance. Accordingly there have been investments on internet structure ad qualified work force, such investments of businesses revealed a new term called 'internet economics' and it reached a significant market share. In our digital world, the existence of businesses depends on a fast adopt to this new concept. High numbers in digital economy confirms that. The aim of this study is to determine the rate and aim of electronic trade among SMEs in. With this study the marginal benefits supplied by SMEs and the difficulties they faced are also revealed. This study consists three main parts. In the first part Electronic trade concept are explained. In the second part main features of electronic trade, advantages and disadvantages of it for businesses and importance of electronic trade in the world and Turkey are explained. Finally, in the last part surveys and their results are included to show and search the use of electronic trade by small and medium sized businesses in the border of Elazig. Key Words: E-commerce, SMEs, New Economy, Electronic Data
E-commerce applications and identification of encountered problems in small and middle sized enterprises: Case of Elazığ
Keywords: İşletme