SOSYO-POLiTiK TUTUMLAR VE DiNDARLlK: iLAHiYAT FAKÜLTELERi ÖRNEGiNDE BiR ALAN ARAŞTIRMASI - Çapcıoğlu, İhsan (Fırat University, 2009)
Bu makalede, modernleşme sürecinde üniversite gençliğinin sosyo-politik tutumlannda ortaya ı;ıkan başlıca farklılaşmalar ilahiyat fakülteleri örneğinde ele alını,rıaktadır. Çalışmada, modernleşme, gelenek, !flUhafazakarlık ve demokrasi bağlamında, katılımcıların muhafazakar ve demokratik dini tutumlarının, çeşitli değişkenler karşısındaki durumunun belirlenmesi amaçlanmış; araştırma verileri, muhafazakar ve demokratik dini tutum ölçeklerinden elde edilen bulgular çerçevesinde değerlendirilmiştir. Böylece, katılımcıların sosyo-kültürel ve demografik niteliklerine göre sosyo-politik tutumlannda .ortaya. çıka.rı farklılaşmalar tespit edilmeye ve yorumlaıımaya çalışılmıştır.
Socio-Political Attitudes and Religiosity: A Survey in the Sample of Divinity Faculties
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları