KEBAN BARAJ GÖLÜ OVA BÖLGESİ BALIKLARINDAN ACANTHOBRAMA MARMİD (HECKEL,1843)'İN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - AYDIN, RAHMİ (Fırat Üniveristesi, 1993)
İİİ ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ OVA BÖLGESİ BALIKLARINDAN ACATHOBRAMA MARMID (HECKEL, 1343)' İN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Rahmi AYDIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 1993, Sayfa: 33 Keban Baraj Gölü Ova Bölgesi' nde yaşayan Acanthobrama mermid (Heckel, 1843) populasyonuna ait 314 adet balık örneği Mart 1992-Şubat 1993 tarihleri arasında yakalanmıştır. Acanthobrama mermid' in yaş kompozisyonu ve eşey dağılımı, yaş- boy, yaş-ağırlık boy-ağırlık ilişkileri, kondisyon faktörü (K-n.) ve gonosomatik indeks değerleri saptanıp, tablo ve grafiklerle ifade edilmistir. Populasyonun Kji değerlerinin 0,561-1,279 arasında değiştiği ve "b" değrenin ise 3, 1 96035 olduğu saptanmıştır. Bu çalışma sonunda acanthobrama mermid' in 2 yaşında eşeysel olgunluğa eriştiği ve üreme döneminin Mayıs-Ağustos aylan arasına rastladığı tespit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER : Acanthıbrama mermid, Yaş kompozisyonu, Seksuef Oran, Yaş- Boy, Yaş-Ağırlık, Boy-Ağırlık, Kondisyon Faktörü (KTL), Gonosomatik İndeks (GSİ),Seksuel

IV SUMMARY Masters Thesis BIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF ACANTHQBRAMA MARMID (HECKEL. J 843) CAUGHT FROM PLAIN REGION OF KEBAN DAM LAKE Rahmi AYDIN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Aquaculture 1993, Page: 33 Three hundred and forteen AcsnUabrsm imrmid (Heckel, 1 843) samples vere caught from plain region of Keban Dam Lake between March 1992- February 1993. Age composition, sexual ratio, age-length, age-weight, Length-weight, condition factor (Kj^) and gonosornatic index values vere determined and results were shown in tables and graphs. Kjj_ values of population vere changed betveen 0.561-1.279 and, "b" value was 3.196035. At the end of this study, it was determined that Acsnitmbrnm marmid arrives to sexual maturity at two years of age, and breeding period is between May and August. KEY WORDS : AcaFdh&brmw imrmid,^ Composition, Sexual Ratio, Age- Length, Age- Weight, Length-Weight, Condition factor (KTL), Gonosornatic Index (GSi),Sexual Maturity.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products