Üniversitelerde Yürütülen ve Yabancı Dil Derslerine İlişkin Öğrenci Görüşlerinin Değerlendirilmesi (Fırat Üniversitesi Örneği) - Gömleksiz, Mehmet Nuri (My University, 2002)
Bu araştırma 2000-2001 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Fırat Üniversitesi'nde okuyan ikinci sınıf öğrencileri üzerinde yürütülmüştür. Üniversitede uygulanan yabancı dil öğretiminin yeterliliğini belirlemek amacıyla yürütülen bu çalışmada öğrenciler üniversitede uygulanan yabancı dil öğretimini, sınıfların kalabalık oluşu, dersi veren öğretim elemanlarının derste kullandıkları yöntem ye tekniklerin yetersizliği, araç-gereç eksikliği, kullanılan ders kitabı, nedenlerden dolayı yetersiz gördükleri belirlenmiştir. Öğrenciler yabancı dil öğrenmeye karşı duymalarına rağmen, dil öğretiminde amaca pek fazla ulaşılamadığı ve yabancı dil öğretiminin istenilen düzeyde yürütülemediği belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları