Sosyal Medya Verileri için Etkili Bir Sınıflandırma Yaklaşımı - Ertam, Fatih (My University, 2017)
Sosyal medyanın kullanım oranlarının hızlı bir şekilde artması, sosyal medya madenciliği kavramının gelişmesine sebep olmuştur. Günümüzde sosyal medya araçlarından birisi olan Facebook, kullanıcı sayısı ve günlük aktivite açısından diğer sosyal medya araçlarına göre lider konumdadır. Bu çalışmada Facebook verilerinden oluşturulmuş bir veri seti üzerinde sınıflandırıcı modelleri uygulanarak etkili bir sınıflandırıcı modeli seçilmeye çalışılmıştır. Sınıflandırıcı modelleri olarak bayes ağ, çok katmanlı algılayıcı ağlar, ardışık minimal optimizasyon ve uç öğrenme makinesi kullanılmıştır. Uç öğrenme makinesi içerisinde kullanılan gizli katman hücre sayısının seçimi için bir ile yüz arasında ki tüm değerler alınarak birden fazla aktivasyon fonksiyonu ile çalışma yapılmıştır. Sosyal medya madenciliği yapılabilmesi için etkili ve hızlı bir sınıflandırıcı yöntemi önerilmeye çalışılmıştır
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği