DiLBiLiM TEKNiGi AÇlSlNDAN ARAPÇANIN KORUNMAYA AllNlŞI - Kırkız, Mustafa (Fırat University, 2010)
Arapça, Cahiliye döneminde ortaya konulan eserleile edebi açıdan kendini kanıtlamıştır. İslamiyet'in gelişinden sonra bu dilin tekil.mül süreci hem hızlanmış hem de çeşitlenıneye başlamıştır. Bu çalışmada Arap dili üzerinde yapılan çalışmaların, sistematik olarak kimler tarafından başlatıldığı ve bu işi başlatan şahısların, ona nasıl bir katkı sağlad:kları ortaya konulmuştur. Aynca manalarla kelimeler arasında bir ilişkinin bulunup bulunmadığı üzerinde durulmuştur. Böylece nahiv, belağat, sarf ve tecvit ilimleri Arapçanın orijinalliğinin korunmasında büyük rol oynamıştır.
Arabic's Protection About the Technics of the Linguistics
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları