CHLORELLA VULGARIS'İN GELİŞİMİ VE PROTEİN MİKTARI ÜZERİNDE BAZI FUNGUSİTLERİN (AZOXYSTROBIN, FLUSILAZOLE, PENCONAZOLE VE TRIADIMENOL) ETKİLERİ - BEDİL, BURÇİN (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışmada, azoxystrobin, flusilazole, penconazole ve triadimenol adlı pestisitlerin Chlorella vulgaris'in gelişimi ve protein miktarı üzerindeki etkileri incelenmiştir. Karasal ortamda zararlılara karşı kullanılan azoxystrobin, flusilazole, penconazole ve triadimenol yalnızca hedef organizma üzerinde etkili olmadıkları alıcı ortamlara ulaşarak hedef olmayan organizmaları da etkiledikleri tespit edilmiştir. Sıvı besi yerindeki kültürlerde, pestisitlerin konsantrasyonlarına ve maruz bırakılma süresine bağlı olarak Chlorella vulgaris' in birey sayısında ve protein miktarında değişiklikler olduğu gözlenmiştir.

In this study, the effects of azoxystrobin, flusilazole, penconazole and triadimenol on growth and protein amount of Chlorella vulgaris was examined. Effects of azoxystrobin, flusilazole, penconazole and triadimenol in terrestrial ecosystems do not only remain restricted to target organisms but also rather extend to non-target organisms. It was observed of growth and protein amount of Chlorella vulgaris decreased with the increasing pesticide concentration and time.
Effects of some fungucides ( azoxystrobin, flusilazole, penconazole and triadimenol) on growth and protein amount of chloralla vulagaris
Keywords: Biyoloji