DÜZLEMSEL YÜKLÜ TABAKALI KOMPOZİT PLAKALARDA ELASTİK GERİLME ANALİZİ - Adin, Hamit; İşcan, Bahattin (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, üniform yayılı düzlemsel çekme yüklerine maruz kompozit bir plakada elastik gerilme analizi üzerinde durulmuştur. Malzeme olarak alüminyum matriks ve çelik fiberden oluşmuş çelik alüminyum kom-poziti seçilmiştir. Çalışmada sonlu elemanlar metodu (SEM) kullanılarak sayısal çözüm yapılmıştır. Çözüm-de dokuz düğümlü izoparametrik sonlu elemanlar kullanılmıştır. Üniform çekme yükleri kademeli olarak arttırılarak farklı fiber takviye açılarında plakalara uygulanıp elastik gerilme analizi yapılmıştır. Takviye açısının her değeri için çekme yüklerinin artmasıyla, levha üzerindeki elastik gerilmelerin değeri artmıştır.