ÇALIŞAN PERSONEL BAKIŞ AÇISIYLA HASTANE TEMİZLİK HİZMETLERİNDE DIŞ KAYNAK KULLANIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ - Arslanoğlu, Ali; Bektaş, Gülfer; Moloğlu, Vedat; İrban, Arzu (Fırat University, 2013)
Bu çalışmada, hastanede çalışan personelin, temizlik hizmetlerinin dışarıdan hizmet alımıyla sağlanmasıkonusundaki memnuniyet düzeylerinin araştırılması amaçlanmıştır. İç müşteri olarak denetimde bulunan birhastanenin çalışanları (öğretim üyesi, doktor, hemşire, teknisyen, idari personel ve diğerleri) araştırmanınevrenini oluşturmaktadır. Hastane yönetiminin izniyle, iki aylık bir dönemde araştırmaya katılmayı kabulederek, otuzbeş sorudan oluşan anketleri eksiksiz olarak cevaplandıran katılımcılara ait veriler çalışmayadahil edilmiştir. Temizlik firması ile imzalanan sözleşmeyi okuyan personelden (%6), sadece %33’ü temizlikfirmasının sözleşmeye uygun olarak çalıştığını düşünmektedir. Çalışan personelin hizmet sunumundanmemnuniyeti %12 ile %82 arasında farklılık gösterirken; hastanenin genel temizliğinden memnuniyet ise%39 ile %60 arasında değişmekte olduğu saptanmıştır. Bu çalışma sonucunda görülmüştür ki; dış kaynaktanhizmet alımı konusunda hastane personelinin de detaylı olarak bilgilendirilmesi, bu hizmetin sunumunuyapacak olan çalışanların iş tanımlarının herkes tarafından bilinmesini sağlayacaktır. Bu da çalışanlarla ilgiligörev dışı beklentilerin oluşmaması ya da eksik hizmetlerin farkedilmesine olanak tanıyacaktır.