BİZİM KÜLLİYE: ÜÇ AYLIK KÜLTÜR SANAT DERGİSİ'NİN SİSTEMATİK İNDEKSİ(1-69. SAYILAR/1999-2016) - YILDIRIM, FATİH (Fırat Üniveristesi, 2017)
Çalışmamızın temelini İzzetpaşa Vakfı'nın himayesinde 1999 yılında yayın hayatına merhaba diyen ve şu an 17 yaşında olan kültür ve sanat dergisi Bizim Külliye'nin sistematik indeksi oluşturmaktadır. Bu suretle Bizim Külliye dergisinin edebiyattaki yeri ve önemi tespit edilmeye çalışılmıştır. Bizim Külliye'nin günümüz okuyucusuna tanıtılması, edebiyatımıza etkilerinin tespit edilmesi ve 69 sayılık sistematik indeksin hazırlanmasıyla derginin; edebiyat ve kültür tarihi ile Türkiye'de dergicilik üzerine yapılan araştırmalara katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Ayrıca, özelde Elazığ iline sanatsal, kültürel ve edebi anlamda kazandırdığı değerler ortaya çıkarılmak istenmiştir.

Our work is based o the systematic index of 17 year old Bizim Külliye culture and art journal that showed on the publishing sector under the cover İzzetpaşa Foundation in 1999 In this way, Bizim Külliye's place and importance in the literature has been tried to be identified. By presenting to today's readers, identifying its effects on our literature and preparing 69 page systematic index; it has been aimed to contribute to the studies on history of literature and culture, and journal publishing in Turkey. Besides the values it has contributed to the province of Elazığ in particular in terms of art, culture and literature has been tried to be found out.
Bizim külliye: Systematic index of quarterly culture and art journal (1-69. numbers/ 1999-2016)
Keywords: Din