SiSTEMATiK FELSEFi DÜŞÜNCE ÖNCESi MİTOLOJİ, BÜYÜ VE DİNLER'DE VARLIK DÜŞÜNCESi - Kılıç, Cevdet (Fırat University, 2008)
Sistematik felsefi düşüncenin başlanmasından önce, kadim kültür ve medeniyetlerde insanlar varlığı, üç önemli bakış açısıyla anlamaya çalışmışlardır. Bunlar; mitoloji, büyü ve dindir. Bu üç bakış açısı, aynı zamanda onlann günlük hayatlarında bazı problemlerine pratik çözüm bulmaya da yardımcı konumundaydı. Yine bu'llç bakış açısı, sistematik felsefi düşüncenin başlangıcına da lokomotifvazifesi görmüştür.
The Idea of Being in Mythology, Magic and Religions in the Before of The Systematic Philosophical Idea
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları