ÖGRENCiLERiN CiNSiYETLERiNiN iLKÖGRETiM DiN KÜL TÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi DERSiNDEKi BAŞARI DÜZEYLERiNE ETKiSi - Arıcı, !smail (Fırat University, 2008)
Bu araştırma; öğrencilerinin cinsiyetlerinin, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ndeki başarı düzeylerine etkisini belirlemek amacıyla, Ankara ili merkez ilçelerdekil İlköğretim Okulları'nda öğrenim gören öğrencilerden oluşan örneklem grubu ilzerinde gerçekleştirilmiş betirnsel bir çalışmadır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin başarı dilzeyleri ile _cinsiyetleri arasında anlamlı bir farklılaşma olduğu tespit edilmiştir.
The Effect of Genders of Students in Their Success Level in the Religious Culture and Ethics Course for Primary School
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları