1941 numaralı Trabzon Şer'iyye Sicilinde yer alan nikah kayıtları (h. 1205-1206 / m. 1790-1792) - Tatar, Özcan (My University, 2010)
Osmanlı tarihi araştırmalarında en önemli arşiv kaynaklarından birisi olan Şer’iyye Sicillerinde sosyal hayat ile ilgili önemli bilgiler bulunmaktadır. Evlenme, boşanma, miras takvimi vb. hususlar ile ilgili kayıtlara Şer’iyye Sicillerinde önemli oranda rastlamak mümkündür. Biz bu çalışmamızda, 1941 Numaralı Trabzon Şer’iyye Sicili’nde yer alan nikah kayıtlarının özetlerini verdik.
Keywords: Tarih