Asfalt karışımlarının dönel presle sıkıştırılması - Kuloğlu, Necati; Namlı, Remzi (My University, 2005)
Bu çalışmada, bitümlü sıcak karışımların tasarımı Superpave Metodu ile gerçekleştirilmiştir. Bunun için öncelikle bu metotta kullanılan dönel pres, FÜBAP desteğinde Elazığ Sanayiinde yaptırılmıştır. Bu presle Superpave Metodunun öngördüğü şekilde bitümlü karışım numuneleri hazırlanarak sıkıştırılmıştır. Ayrıca katkı malzemesinin bu numuneler üzerindeki etkisini görmek için katkılı numuneler de hazırlanarak birbiriyle karşılaştırılmıştır. Ülkemizde ilk defa bu metod ile laboratuarda deney yapılmış ve uygun sonuçlar elde edilmiştir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği