RİBBON YÜZEYLERİN DUAL TEMSİLİ VE GEOMETRİK ANALİZİ - AKTAŞ, VİLDAN (Fırat Üniveristesi, 2026)
Öklid uzayında eğriler teorisinde farklı çatılara göre birçok çalışmalar yapılmıştır. Birçok bilim adamı bu teoride Frenet çatı, Bishop çatı, Ribbon çatı gibi çatıları çalışmıştır. Bu çatılar eğriler ile ilgili karakterizasyonlarda bize yardımcı olur. Bu tez çalışmasında, ilk olarak çalışmanın temelini oluşturan dual uzay ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. Ribbon Yüzeylerin Dual üzerinden nasıl temsil edildiği hakkında bilgi verilmiştir.

In the theory of curves in Euclidean space, numerous studies have been conducted based on different frames. Many scientists have studied frames such as the Frenet frame, Bishop frame, and Ribbon frame in this theory. These frames assist us in characterizing curves. In this thesis, detailed information about dual spaces, which form the basis of the study, is provided first. Information is given about how Ribbon Surfaces are represented through dual spaces.
Dual representation and geometric analysis of ribbon surfaces
Keywords: Matematik