SIRALI İSTATİSTİKLERİN BAZI SİSTEMATİK MOMENTLERİ - GÖKDERE, GÖKHAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, sıralı istatistiklerin bazı sistematik momentleri için temel formüller incelenmiştir. Üçüncü bölümde, sıralı istatistiklerin bazı sistematik momentlerinin yaklaşık hesaplamaları incelenmiş ve bazı özel dağılımlar için sayısal sonuçlar verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Sıralı istatistikler, momentler, i.i.d. tesadüfi değişkenler, i.n.n.i.d. tesadüfi değişkenler. IH
Some systematic moments of order statistics
Keywords: Matematik